"Hiçbir Şey Tesadüf Değil"
Belki doğamız fizik kanunları açıklayınca her yerde geçerliliğini koruyor. Örmek yerçekimi yasası dünyanın her yerinde geçerli. İnsanlar yaşamın içinde gözlemlerine dayanarak aşağıda belirtilen yasaları da hazırlamış bana çok ilginç geldi. Sizler de okurken çok şaşıracaksınız 😉
Bu evren yasalarını günlük hayat ve profesyonel durumlarla ilişkilendirerek açıklamak, onların neden “şaşırtıcı derecede doğru” kabul edildiğini anlamamıza yardımcı olabilir. Her birini tek tek inceleyelim:
Murphy Yasası: “Yanlış gidebilecek her şey ters gidecektir.”
Örnek: Eğer önemli bir toplantıya geç kalmamak için evden erken çıkmazsanız, o gün trafikte beklenmedik bir yoğunluk olabilir, aracınız arıza yapabilir ya da toplu taşıma gecikmeleri yaşayabilirsiniz. Bu yasa, özellikle risk yönetimi ve proje planlamasında dikkate alınmalıdır. Planlama aşamasında, olası tüm senaryoları ve bunların çözümlerini düşünmek, Murphy Yasası’nın olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.
Kidlin Yasası: “Bir problemi açıkça yazdığınızda mesele yarı yarıya çözülmüş demektir.”
Örnek: Karmaşık bir programlama hatasına çözüm ararken, sorunu ve tüm detaylarını yazılı bir şekilde açıklamak, çözümün kendisini ortaya çıkarabilir. Bu süreç, problemi farklı bir perspektiften görmemizi ve üzerinde daha sistemli düşünmemizi sağlar.
Her gün gocust müşteriden hemen sonra yazdığınız da problemlerimiz hızla çözülecektir.
Falkland Kanunu: “Bir karar vermenize gerek olmadığında karar vermeyin.”
Örnek: Bir iş projesi üzerinde çalışırken, projenin belirli bir yönüyle ilgili önemli bir karar almanız gerekiyor olabilir. Ancak, ilgili tüm bilgiler henüz elimizde olmadığından, kararı ertelemek en iyi yol olabilir. Aceleyle alınan kararlar, yanlış yönlendirebilir ve projenin başarısını riske atabilir.
Mesela tam ve detaylı öğrenmeden alınan önemli kararlardan biri ayrılmak oysa gerçek potansiyel için bazı deneyimleri yaşamış olman gerekiyor.
Wilson Yasası: “Bilgiye ve öğrenmeye öncelik verdiğinizde para akmaya devam edecektir.”
Örnek: Bir girişimci, sektöründeki en son trendleri ve teknolojileri takip ederek iş modelini sürekli güncellerse, piyasadaki değişikliklere hızla uyum sağlayabilir ve rekabet avantajını koruyabilir. Bu sürekli öğrenme ve adaptasyon süreci, uzun vadede finansal başarıyı da beraberinde getirir. Arkadaşlar bu sabah yazılan yazılar bilginizi ve öğrenmenizi arttırmaya çalışıyorum siz bunları ne kadar çok okursanız sonrasında da araştırmaya devam edersiniz. Her gün müşteri örnekleri ile yaşadığınız öğrenme sizi inanılmaz yapacak gelecek için.
Gilbert Yasası: “İstenilen sonuca ulaşmanın en iyi yolunu bulmak her zaman sizin sorumluluğunuzdur.”
Örnek: Bir takım lideri olarak, projenin zamanında ve bütçe dahilinde tamamlanması sizin sorumluluğunuzdadır. Bu, gerektiğinde ek kaynak talep etmek, takım üyeleri arasında görevleri yeniden dağıtmak veya projenin kapsamını yeniden değerlendirmek gibi adımlar atmayı gerektirir. Sonuç olarak, proje hedeflerine ulaşmak için gerekli tüm önlemleri almak ve kararları sizin almanız gerekir.
Arkadaşlar bu dünyada doğumunuz dan ölümünüze kadar hiç bir şey tesadüf değil. Yaşamınızı daha değerli yapmak istiyorsanız farkındalığınız arttırmalısınız.
Sevgiler
Gökhan Uçar
Ünlem Sigorta A.Ş
Yönetim Kurulu Başkanı
Güncel Yazılar
Yeni Çalışanlar İçin İdeal Uyum Sürecinde Yöneticinin Rolü
Yeni Çalışanlar İçin İdeal Uyum Sürecinde Yöneticinin Rolü Yöneticiler için yeni bir çalışanı ekibe katmak,...
Daha FazlaSatışta Başarı İçin Yönetici Eğitimi
Satışta Başarı İçin Yönetici Eğitimi Satış dünyası, hızla değişen bir alan. Günümüz iş dünyasında bir...
Daha Fazla